LIDL anunta scaderea cotei de TVA la alimente si bauturi nealcoolice de la 24% la 9%, de la 1 iunie

LIDL anunta scaderea cotei de TVA la alimente si bauturi nealcoolice de la 24% la 9%, de la 1 iunie

Alimente No Comments on LIDL anunta scaderea cotei de TVA la alimente si bauturi nealcoolice de la 24% la 9%, de la 1 iunie

LIDL reaminteste faptul ca de la 1 iunie, cota de TVA scade de la 24% la 9% pentru toate produsele agroalimentare, iar reducerea TVA-ului le va aduce clientilor preturi cu 12% mai mici.

Pentru a-i asigura pe clienti ca pretul platit este cel corect, Lidl demareaza o campanie de informare, prin care le explica romanilor cum procentul de 15% scazut din valoarea actuala a TVA-ului se reflecta in noul pret al produsului ca o reducere la raft de 12%.

Astfel, daca un produs are pretul net de un 1 leu, pana acum pretul de vanzare era 1.24 lei ( 0.24 lei reprezentand TVA-ul). De la 1 iunie, pretul de vanzare pentru acelasi produs este de 1.09 lei (0.09 lei reprezentand TVA-ul), diferenta dintre pretul initial si cel de dupa reducerea TVA fiind de 15 bani, adica 12%.

Pentru a asigura transparenta totala in ceea ce priveste reducerea preturilor prin aplicarea reducerii cotei de TVA, de la 1 iunie, Lidl va afisa la raft atat vechiul pret al produsului, cat si cel nou. O consecinta directa si imediata a acestei reduceri, in ceea ce priveste strict modul de calculare si afisare a preturilor, este ca vor disparea preturile psihologice de tipul „x.99 lei”, exceptie facand produsele aflate in promotie unde interventia asupra pretului este suplimentara fata de simpla reducere a cotei de TVA.

Lidl - Reducerea TVA (1)

Related Articles

Leave a comment

Cauta

Back to Top