Oferta speciala pentru angajatori. Cum pot primi subventii, lunar, timp de un an

Oferta speciala pentru angajatori. Cum pot primi subventii, lunar, timp de un an

Diverse No Comments on Oferta speciala pentru angajatori. Cum pot primi subventii, lunar, timp de un an

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca informeaza angajatorii ca pot primi lunar, timp de un an, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta (in prezent 500 lei) daca incadreaza in munca pe perioada nederminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale.

De asemenea, angajatorii care incadreaza in munca someri care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplinesc conditiile de acordare a pensiei, beneficiaza lunar pe perioada angajarii de o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare.

Pentru a beneficia de aceste subventii acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj este necesar ca somerii incadrati sa fie inregistrati in baza de date a ANOFM si ca raporturile de munca sa fie mentinute cel putin 18 luni.

In primele opt luni ale anului 2015, ca urmare a aplicarii masurilor prevazute in Programul de Ocupare a Fortei de Munca al ANOFM, au fost incadrate, prin acordarea de subventii angajatorilor, 8.812 persoane peste 45 de ani si 142 de persoane care mai au 5 ani pana la indeplinirea conditiilor de pensionare.

Prin aplicarea instrumentelor de mediere a muncii oferite de ANOFM, pana la sfarsitul lunii august au fost ocupate 77.336 persoane peste 45 de ani si 21.554 persoane peste 55 de ani.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul ANOFM.


 

Related Articles

Leave a comment

Cauta

Back to Top